Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Filiala Bucuresti
 CLICK PENTRU GALERIE FOTO

                                                            

 

ZIUA NAȚIONALĂ A CONTABILULUI ROMÂN    

 

Stimată Doamnă,

Stimate Domn,

 

Filiala București a Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România organizează Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment ce are loc în data de 21 septembrie la nivel național, în toate filialele CECCAR, reprezentând o sărbătoare a profesiei contabile din România și care reunește anual profesioniști contabili și specialiști din domeniile financiar – contabil și fiscal, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor și autorităților publice cu care CECCAR colaborează și se află în dialog permanent.

Cu ocazia acestui eveniment, filiala București are deosebita plăcere să vă invite, în data de 21 septembrie 2017, începând cu ora 16.00, la Hotel Sheraton, Platinum Grand Ballroom, în Calea Dorobanților nr. 5-7, pentru a ne bucura de manifestările prilejuite de această zi de referință a profesiei contabile, având ca temă Profesia contabilă – prezent și viitor.

Veți lua parte la dezbateri pe marginea temei centrale, la recunoașterea meritelor celor mai buni membri CECCAR de la nivel local în cadrul Topului Filialei și veți putea afla povești de succes din profesie, toate acestea urmate de socializare și networking într-un cadru deosebit (cf. program anexat).

Vă așteptăm să sărbătorim împreună aceste momente deosebite din viața profesiei contabile și vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de email  evenimente@ceccar.ro până la data de 18 septembrie 2017.

Având în vedere numărul limitat de locuri, vă rugăm să aveți in vedere că înscrierile se vor face în ordinea primirii confirmărilor de participare.

 

Cu deosebită considerație,

Andrei Aurel

Președinte CECCAR Filiala București

                                                                                                                                                                                                          


 

Instituirea zilei contabilului român a fost motivatã de faptul cã multe alte profesii din România, unele cu membri mult mai puţini decât numãrul profesioniştilor contabili, sãrbãtoresc anual o zi a lor în care fac bilanţul muncii, premiazã colegii cu merite deosebite şi au ocazia de a împărtăși impresii și idei atât cu colegii, cât și cu reprezentanți ai instituțiilor cu care CECCAR poartă un permanent dialog. De ce s-a ales ziua de 21 septembrie? Pentru cã profesia contabilã este privitã ca cea care gestioneazã, calculeazã şi pãstreazã echilibrul între “cât trebuie” şi “de unde luãm”. Cu alte cuvinte, este o profesiune ce presupune mult tact şi echilibru. Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se reprezintã de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Nu mai punem la socotealã faptul cã existã chiar şi un alt instrument de lucru cu denumirea de Balanţã. Toate acestea au determinat sã se aleagã o zi care sã sugereze echilibrul şi sã aibã legãturã cu instrumentele de lucru ale profesiei noastre. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului dintre varã şi toamnã, când ziua este egalã cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţã. Propunerea a fost aprobată de Conferinţa Naţională a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România din 2 septembrie 2004, care a adoptat-o în unanimitate şi cu mare entuziasm, prin Hotãrârea nr. 04/52. Materializarea acestei idei a revenit Consiliului Superior care, prin Hotãrârea nr. 04/62 din 20 noiembrie 2004, a aprobat Normele nr. 12.726/2004 privind modul de organizare şi desfãşurare a manifestãrilor prilejuite de ziua de 21 septembrie ca zi naţionalã a contabilului român.

Galerie foto

 

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2017